maanantai 30. lokakuuta 2017

Vihdoinkin perillä Tainanissa Taiwanilla!


Monen vuoden tavoite päästä oppimaan kielikylpynä kiinaa Taiwanille on siis vihdoin toteutunut.

Paitsi opetella kiinaa, tarkoitus on myös käydä matkailullisesti kiinnostavissa paikoissa, maistaa paikallisia ruokia ja ihmetellä enemmän ja vähemmän huumorilla näitä ihmeellisiä eroja Suomen ja Taiwanin kulttuurien välillä..;)

Nyt on kohta kolme viikkoa täällä Tainanin kaupungissa takana, mutta aika on hujahtanut todella nopeasti käytännön asioissa ja paikalliseen elämäntyyliin tutustumisessa (josta kerron enemmän myöhemmissä postauksissa.)

Vuokra-asunnon löytyminen ainakin tästä kaupungista on suhteellisen helppoa, joskin se riippuu siitä millaisen asunnon haluat, miltä alueelta ja paljonko olet halukas maksamaan. Vuokrataso suomalaiselle on edullinen; riippuen siitä onko asunnossa keittomahdollisuutta ja mitä muuta hintaan sisältyy, yksiön voi saada alkaen n. 5000-10 000 Taiwanin dollarilla/kk (tällä hetkellä 10 000 Taiwanin dollaria on n. 300€)  ja sen lisäksi ainakin tulee ainakin sähkömaksut/kk ja mahdollisesti esim.kiinteistömaksu, jos se ei jo sisälly vuokraan. Yleensä pyydetään 2kkn takuuvuokra ja osa vuokranantajista haluaa vuokrata asunnon vähintään vuoden vuokra-ajalla.

Jos et puhu sujuvaa kiinaa, joku paikallinen ystävä löytää parhaiten nettisivut, joista löytyy vuokrattavia asuntoja ja voitte sopia näytöistä vuokraajan kanssa.

Toinen keino on kulkea kirjaimellisesti haluamansa asuinalueen potentiaalisen näköisiä taloja talosta taloon aulavahdeilta kysymällä, onko kyseisessä kiinteistössä vapaina vuokrattavia asuntoja.

Yhden päivän ajelimme ystävättären kanssa skootterilla tukka hulmuten ja minä hameet korvissa (opittu asia A; osta ja käytä aina leveitä hameita, koska skootterin kyydissä kapea hame joko ratkeaa tai se nousee puoleen reiteen..) katsomassa asuntoja ja kyselemässä vapaita asuntoja aulapalveluihmisiltä, ilman että olisimme löytäneet minulle sopivaa asuntoa.

Harrastin asunnon etsimistä kävellen itsekseni +30C helteessä vielä yhden päivän ja sainkin osassa taloista enemmän ja vähemmän helposti kiinaksi asiani sönkötettyä  ja sain kerättyäkin puhelinnumeroja myöhemmin ystävän soitettavaksi, mutta omassa tapauksessa sopiva asunto löytyikin sitten---tosin toiselta alueelta---ystäväverkoston avulla.

Seuraavaksi voisinkin kertoa näistä joka paikan täyttävistä skoottereista, joten "jos juttu tää nyt kiinnostaa..", niin palatkaahan linjoille..

Suojeltu kosteikkoalue Tainanissa lähellä merenrantaa

 Asunnonvuokrausilmoitus Tainanissa ja näkymää Anpingin kaupunginosasta....









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...