maanantai 20. marraskuuta 2017

"Jäätelöauto" tulee--oletko valmis?

Aluksi tänne tullessani ihmettelin että kylläpä täällä syödään jäätelöä, kun jatkuvasti kuuluu jäätelöauton ääni..siinä maha missä painitaan, se kuuluu juuri nyt taas..mutta äkkiä minulle selvisi, että kyse onkin roska- autosta, joka käyttää Suomessa ja muuallakin tuttua jäätelöauton tunnaria.

Kuulin sen äänen eka päivinä niin usein että se alkoi soida korvamatona päässä, kääk..

Täällä roskien keräys ja lajittelu sujuu niin että kotona lajitellaan yhteen pussiin kierrätettävät asiat eli lasi, pahvi, syömäpuikot, muovi- ja lasipullot ja muovi. Sekajätteeseen menee biojäte ja muu märkä ja nenäliinat etc.

Tätä sekajätettä tulevat hakemaan ne "jäätelöautomiehet" ja hyvin näkee mikä päivä on roskienhakupäivä missäkin kaupunginosassa, jos roskapusseja näkyy valmiina pihalla ja ovensuissa. Ja kun roska-auton kutsu käy, kaikki kotona olevat omakotiasujat lähtevät viemään nyssyköitään kadunkulmaan pysähtyneeseen jäteautoon. Kerrostalon roskat tuo talon talkkari.

Koska kaikki ihmiset eivät tietysti ole päivällä kotona, roska-auto "tekee uusintakäyntejä" useamman kerran päivässä samalle alueelle.

Mitä sitten tapahtuu kierrätettäville roskille? Kaupungissa on mitä ilmeisimmin iästä ja ulkonäöstä päätellen jo eläkkeellä olevia vanhempia miehiä, jotka haluavat saada lisätienestiä kierrätysroskia keräämällä ja niitä lajittelemalla.

Heitä voi nähdä liikkumassa tavallisella pyörällä liikenteen seassa pyörä hengenvaarallisesti lastattuna täyteen isoja mustia jätesäkkejä täynnä kierrätystavaraa. Jotkut heistä liikkuvat jollakin itse väsätyllä pyörän ja mopon yhdistelmällä.

Tänään roska-auto liikkui meidän kulmilla ja satuin parahiksi paikalle kuvaamaan meidän talkkarin herra Chenin, joka toi meidän kerrostalon sekajätteen roska-autolle alustalla, jossa oli pyörät.

Alla olevissa kuvissa herra Chen on juuri saanut tyhjennettyä ison lastin roskia autoon ja kun suurennat toista kuvaa, näet juuri ohi pyöräilleen "kierrätyspapan" suurine jätesäkkeineen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...