torstai 23. marraskuuta 2017

Suurin ja kaunein--Tainan Park

Tainanin päärautatieaseman (perinteiset junat, ei HSR eli High Speed Rail) läheisyydestä löytyy Tainanin keskustan suurin puisto, joka on rakennettu perinteistä mannerkiinalaista puistotyyppiä mukaellen; vettä, kultakaloja ja paviljonkeja, joiden alle voi paeta paahtavaa aurinkoa.

Päiväsaikaan monet tulevat paviljonkeihin nauttimaan retkilounaan joko perheensä/puolisonsa/ystäviensä kanssa.

Tännekin jumppaajat ja puiston kuntokiertäjät tulevat vasta iltapäivällä. Aamupäivisin täällä näkee paitsi vanhempia ihmisiä siestalla puistonpenkeillä, myös joitakin harvoja turisteja muualta Taiwanista t.joskus jonkun länsimaalaisen.

Puisto näyttää olevan myös yksi kaupungin asunnottomien tapaamispaikka.
He istuvat puiston yhdellä laidalla ja "argumentoivat" kiihkeästi..

Asunnottomat nukkuvat useimmiten pahvinpalojen päällä alikulkutunneleissa t.päivällä joidenkin puistojen penkeillä. Heidät tunnistaa auringon parkitsemasta ihosta ja siitä ettei heillä ole kenkiä vaan kulkevat avojaloin.

Sen perusteella mitä heitä olen nähnyt, olen tullut tulokseen että aika moni on asunnoton mielenterveysongelmien vuoksi. Toki taustalla saattaa olla päihteiden käyttöäkin, kuten Suomessa, mutta se on epätodennäköisempää; täällä kun ei oikein ole koko juomiskulttuuria..

Juuri täällä näkee myös paljon indonesialaisia, filippiiniläisiä, thaimaalaisia ja vietnamilaisia vierastyöntekijöitä viettämässä vapaa-päiväänsä. He tekevät töitä esimerkiksi taiwanilaisissa perheissä talouden- t.lasten/vanhustenhoitajina. Ja taitaapa noita thaihierontapaikkoja täältäkin löytyä..;)

Puiston läheltä löytyy myös y.m. maitten katuruokakuppiloita, joissa saa vatsansa täyteen alle 2lla eurolla.

Asia mitä en ole vielä maininnut, on se että ulkomaalaisena (= lue: länsimaalaisena) sinua tuijotetaan varsinkin puistoissa kuin itseään Alienia.

Syrjäisissä manner-Kiinan pikkukylissä ja -kaupungeissa olin jo aikoinani siihen jo tottunut, mutta täällä en olisi uskonut tähän törmääväni. Totta kuitenkin on että Tainanissa näkee kovin vähän länsimaalaisia.

Useimmat tyytyvät onneksi vain tuijottamaan t.hymyilemään/nyökkäämään tervehdykseksi, mutta sitten on näitä vanhempia miehiä, jotka oikovat nurmikon poikki ja tulevat kosketusetäisyydelle katsomaan mitä luen padistani t.kuuntelemaan viereen, mitä puhun puhelimessa..

Suomalaisella tilantarpeella varustetulle tuo on pelottavaa ja olenkin alkanut vilkuilla olkani yli vähä väliä puistoissa.

Sitten ovat erikseen vielä nämä vaarit jotka vilkuttelevat mopolla ohittaessaan t. vastaantullessaan yrittävät ottaa kontaktia sanomalla " Hello" t. "You are beautiful"..

Ylipäänsäkin kaikkien sinisilmäisten, jotka eivät halua yleistä huomiota kannattaa välttää tänne matkustamista...;) Kuka tahansa, vanha t.nuori nainenkin saattaa joko tavaratalossa t. kahvipaikan kassalla tulla kertomaan muitta mutkitta kuinka kaunis olet..Noloo!

Alla kuvia Tainan Parkista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...