maanantai 20. marraskuuta 2017

Uutta ja vanhaa

Tainanissa kävellessä et voi olla huomaamatta näkymien ääripäitä; suuren, uuden ja kalliin kerrostalon vieressä/keskellä saattaa olla jtkn sortuneita aitoja ja raunioituneita, tyhjiä taloja, joita ei ole toisaalta purettukaan.

Ja mitä hulppeimman monikerroksisen omakotitalon vieressä saattaa olla sellainen kierrätysjätteiden keräilypiste, jonne sitä tavaraa keräävät (kts. edellinen postaus) tuovat saaliinsa lajiteltavaksi..

Talot on rakennettu kosketusetäisyyydelle toisistaan; päättelisin tästä että maa on täällä kallista ja sitä on vähän.

Miltä tuntuisi kun teillä olisi naapurin kanssa keittiön ikkunat (tosin kapeat keittiökaappien alusikkunat) 20cm päästä toisistaan, ei verhoja kummallakaan ja vain yksinkertaiset lasit niin että puhe kuuluu läpi?

Ei taitas käydä meille suomalaisille, mutta ystäväni joka asui kyseisessä talossa, sanoi ettei tiedä keitä naapurissa asuu, ettei ole koskaan katsonut..

Ja koska talo on pitänyt rakentaa suht kapeiksi, portaita riittää, ja ne ovat yleensä paitsi jyrkkiä, ihan liian kapeita suomalaiselle jalalle, joten joudut menemään niitä sivuittain ylösalas.

Sama kerrostaloissa. Eikun kaiteesta kiltisti kiinni ja sivuittain kävelemään. Itse en muuta uskalla tehdä, etenkin kun minulla näyttää olevan tämä portaikoista tippumistaipumus..;) Ei, neljättä kertaa ei toivottavasti tule..

Olen (joutunut) seuraamaan myös 20cm päästä omasta parvekkeestani rakennettavaa yksityistaloa. Koska tämä on maanjäristysaluetta, henkeänsä arvostavat rakennuttavat talot teräspilarien varaan, kuten tämänkin uuden talon. Alimpana kuvia siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...