lauantai 30. joulukuuta 2017

Dadongin yömarkkinoilla on "renao"



Kiinalaisille yömarkkinat ovat käsite. Siksi Tainanissakin on useampia yömarkkinoita ja tässä postauksessa käymme Dadongin yömarkkinoilla.

Niille joille kiinalaiset yömarkkinat ovat vielä tuntemattomia, kerrottakoon että kyseessä on tyhjä markkinakenttä, jonne markkinoista ja kaupungista riippuen poksahtaa pystyyn 2-3 krt viikossa markkinakojuja.

Niissä myydään pääsääntöisesti paikallista pikaruokaa; makkaroita, ranskalaisia, öljyssä paistettuja makeaperunapalloja (bataatin tyyppistä), lihavartaita, kasvis- ja muita munakkaita jne.

Yömarkkinoilla voi myös muiden, Suomessakin tuttujen markkinoiden tapaan voittaa vaikka ison nallen heittämällä palloa seinällä oleviin maaleihin.Jotkut, kuten Taipein yömarkkinat, myyvät myös vaatteita ja muuta rompetta..;)

Yömarkkinat ovat useimmiten auki 18-01, kuten Dadongkin ja Dadong on auki tiistaisin ja perjantaisin.

Yömarkkinat antavat myös kasvot kiinalaiselle käsitteelle "renao", jonka voi kääntää suurinpiirtein "kuumaa ja hektistä", millä tarkoitetaan tunnelmaa, joka kiinalaisille mieluisaan tapaan on äänekästä ja tarkoittaa suuren väkijoukon ahtautumista pienelle alueelle syömään, juomaan ja tapaamaan ystäviä.

Kasvismunakaspisteellä oli todellakin hektinen tunnelma; asiakkaita oli paljon. Myyntipisteiden välille oli asetettu pöytiä ja sieltä otettiin tilauksia vastaan, lisäksi meitä oli jonossa.

Itse ostin kananlihavartaan ja kasvismunakkaan.


Yleensä kun ostat pikaruokaa, sinulta kysytään haluatko siihen tulista chilimaustetta ja/tai soijakastiketta. Yleensä ruoissa on jo hyvin suolaa, joten soijakastiketta harvoin tarvitaan. Jos myyjä kysyy"labula?", se tarkoittaa kirjaimellisesti "tulista-ei-tulista?". Jos haluat tulista, vastaat "la", jos et halua tulista, sanot "bula".

Jos ruoka taas on kuumaa, se on "tang", sama sana samalla toonilla tarkoittaa myös keittoa.

Mutta jos sinulla on kuuma, tai sää on kuuma, oikea sana silloin on "re". Itse edelleenkin meinaan sanoa että ruoka on "re", kun suomi edelleenkin kummasti vaikuttaa takaraivossa...;)

Yömarkkinat ovat muuten suurinpiirtein ainoita paikkoja Taiwanilla, jossa reppu kannattaa pitää kropan etupuolella, koska suurin osa rikollisuudesta on taskuvarkauksia, joita sattuu joskus esim. yömarkkinoilla.

Dadongin yömarkkinoilla on "renao"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...