torstai 7. joulukuuta 2017

Pyöräilyä Sun & Moon Lakella


Sun & Moon Lakella on erilaisia optioneita pyöräilyyn riippuen siitä A) kuinka hyväkuntoinen olet B) kuinka peloton olet ja C) missä yövyt/ aiot aloittaa pyöräilyn.

Jos olet hyväkuntoinen ja et pelkää reittiä jolla voi osittain ajaa pyörätiellä ja osittain bussien ja kuorma- autojenkin seassa kapealla, mäkisellä ja mutkaisella vuoristotiellä, sitten a vot, voit ajaa 30 km järven ympäri. Ajosuunta pyörällä on myötäpäivään järven ympäri ilmeisestikin siksi ettei oikein muuten mahdu..

Kaksi suurinta hotelli- ja palvelukeskittymää järven ympärillä ovat Ita Thao ja Shueishe. Ne sijaitsevat vastakkaisilla rannoilla toisistaan ja kumpaankin pääsee myös veneillä.

Shueisheta pidetään järven pääpaikkana ja se on myöskin Taichungista tulevien bussien alku- ja päätepiste. Täältä lähtevät myös järveä kiertävät shuttle- bussit. Jos sinulla on edellisessä postauksessa mainittu paketti, voit hop on/ off- tyyppisesti päivän ajan käyttää bussia järven ympärillä olevien paikkojen välillä siirtymiseen.

Näissä kahdessa paikassa (ainakin) on useita pyöränvuokrauspaikkoja. Jotkut veloittavat tuntitaksatyyppisesti esim.200NT$ kahdelta-kolmelta tunnilta. Hotellissa jossa itse olin, oli diili pyörävuokraamoon pakettilipuketta vastaan 100NT$/koko päivä, tosin täytyy sanoa ettei pyörät olleet siinä vuokraamossa järin hyviä..


Jos ei halua uuvuttaa itseään helteessä, voi vuokrata sähköavusteisen pyörän t.sitten vaikka kokonaan moottoroidun pyörän 2-4 hengelle, mutta ne maksavat toki enemmän.

Shueishesta voit valita pyöräilyn joko vastapäivään järveä myötäilevällä kapealla pyörätiellä, sitä riittää aina Xiangshan Visitor Centeriin ja vähän ylikin tai..


..jos taas lähdet myötäpäivään Shueishesta, pyörätietä riittää suurin piirtein Peacock Gardeniin asti ja senkin jälkeen pätkiä, mutta välillä pitää ajella sillä kapealla autotiellä..

Kilometreissä pyörätietä riittää n.reilu 3km kumpaankin suuntaan, joten ei mikään iso lenkki, mutta sitäkin kauniimmat maisemat ja valokuvauskohteita riittää, joten manmanlai eli hitaasti kannattaa mennä.

Sun & Moon Lakelle kannattaa suunnata keskellä viikkoa, koska silloin väkeä on vähiten. Yksin ei silti täälläkään tarvi olla, populaa riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...