tiistai 5. joulukuuta 2017

Sun & Moon Lake--auringon ja kuun hiekkaranta

Riyuetan- 日月潭- kirjaimellisesti käännettynä "auringon ja kuun hietikko" on taiwanilaisten Miami Beach.

Paitsi ettei kyseisessä järvessä saa uida kuin kerran vuodessa! :)

Viimeksi kyseinen päivä oli syyskuussa 2017 jolloin järveen hyppäsi kerralla yli 20 000 uimaria, kyllä, näit oikein, yli 20 000--mahtoi olla molskahdus kun kaikki hyppäsi järveen yhtäaikaa..

Englanniksi kyseinen järvi tunnetaan nimellä Sun and Moon Lake.

Alue on todella nimensä mukaisesti tunnelmallinen ja romanttinenkin paikka. Ainakin siksi että vuosittain tuhannet taiwanilaiset hääparit tulevat viettämään tänne kuherruskuukautta.

Järven alueella on todella paljon nähtävää ja koettavaa ja siksi yhdessä päivässä ei näe kaikkea. Suosittelen aikaa käytettäväksi vähintään kaksi kokonaista päivää.

Lähin suurkaupunki josta on hyvät bussiyhteydet alueelle on Taichung. Taichungista on n.1,5 tunnin bussi Sun and Moon järvelle, eli se sijaitsee Nantoun piirikunnan alueella ja on osa Yuchin kaupungin aluetta.

Nantou Bus Company myy alueelle kokonaispaketteja, joista voit valita eri sisällöllä olevan paketin.

Jos aiot käydä päänähtävyyksissä, kuten Formosan Aboriginal Villagessa (jossa on myös huvipuisto) ja mennä sinne ainakin kerran vuoret ylittävällä kabiinihissillä, käydä veneristeilyllä ja pyöräretkellä, on paljon edullisempaa ostaa paketti kuin kaikki liput erikseen.

Itse ostin arvoltaan NT$1060 eli n.32€ paketin, johon sisältyi meno- paluu Taichung- SunMoonLake, risteilylippu veneeseen päivän ajaksi, pyöränvuokrauslipuke, pääsy ym.puistoon ja samalla sai ajaa kabiinihissillä useamman matkan. Halutessaan olisi voinut pysähtyä matkan varrella Pulin kaupungissa. Vertailun vuoksi: yksittäislippu "aboriginaalipuistoon" maksaa melkein NT$800 pelkästään.

Seuraavissa postauksissa kerron tarkemmin mitä kivaa alueella voi tehdä ja kokea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...