lauantai 3. helmikuuta 2018

Olipa kerran talvella Tainanissa..



Täällä kolkon viileässä huoneessani tätä kirjottaessani voin vain todeta että tuli luettua vähän huonosti nuo kuukausien keskilämpötilat Tainanissa ennen tänne lähtöäni..

Nimittäin kun luulin että täällä kylmempi kausi jolloin lämpötila voi pudota lähelle +10 astetta öisin, olisi lähinnä vain joulu- tammikuussa. Joulukuussakin lämpöä vielä riitti hyvin noin joulun tienoille asti.

Mutta sen jälkeen ei olekaan ollut montaa lämmintä päivää. Lähdin onneksi Thaimaahan 9.1 ja silloin oli 13 astetta ja tihkusadetta..Tällä välin kun olin poissa, lämpötila oli käynyt kylmimmillään yöllä +7 asteessa..

Ennenkuin lähdin, sain esimakua Tainanin talvesta---ja asuntojen kunnosta. Kun sataa kovaa, huoneen lattialle ilmestyy vesilammikko. Vesi tulee läpi ikkunan kulmista ulkopuolelta, kun ikkuna on vähän erkkerinmallinen. Ja eikä ole tietysti eka krt. Seinistä ikkunan ympäriltä näkee että vettä on tullut aikojen saatossa useammastakin lävestä sisälle.

Eli jos kuulen että sataa kovaa, siirrän roskikset muualle nurkasta ja laitan lattiarätin nurkkaan lattialle, jos en halua kävellä yöllä vesilammikkoon keskilattialla..

Heräsin todellisuuteen palatessani Thaimaasta vko sitten. Olin luullut että kylmyys loppui jo, paluupäivä oli helteinen ja keväinen--- mutta sen jälkeen on lämpötilat vaan tippuneet ja tätä kuulemma jatkuu vielä koko helmikuun ja maaliskuussa pitäisi sitten olla tosi kuuma.

Tänä iltana kävin kirjoittelemassa kännykällä työhakemuksia Mäkissä, koska siellä on lämpimämpää kuin kämpässäni..Ulkona on nyt noin 13 astetta ja hyytävä tuuli..

Niin tilannehan on nyt se, että en aio palata Suomeen ainakaan ensi talveksi, vaan tarkoitus on löytää työpaikka 6-8 tuntia/pvä huhti- elokuun välille Suomesta, myydä loput huonekalut ja muutakin kamaa, järjestää loput tavarat edullisempaan säilöön ja palata takaisin tänne syyskuussa.

Kyllä, täällä on saasteista, vesi sataa sisälle, huone on kolkko ja yksinkertainen malli ja vettä ei kannata suihkussa lotrata koska tunnet sen muuten sähkölaskussa näin talvella kun aurinko ei lämmitä vettä. Ja tänne ylempiin krsiin vedenpaine on heikko.

Mutta viihdyn täällä; suurimmalla osalla ystävistäni asunto on vieläkin karumpaa mallia ja elämä on vaatimatonta. Mutta toisista ihmisistä välitetään sitäkin enemmän ja ihmiset auttavat toisiaan. Tästä aiheesta olisi paljonkin vertailtavaa Suomen suhteen, mutta säästän sen privaattikeskusteluihin..;)..totean vain että raha ja omaisuus ja hieno koti eivät todellakaan tuo onnea, vaan onnellisuus tulee ihan muista asioista.

Joten nyt sitten laittelen työhakemuksia osaamisalueitani vastaaviin paikkoihin. Olen valmis myös vaikka siivoamaan, mieluiten kevyitä toimistokohteita. Portaisiin minunlaiseni kroonisesti niistä putoilevan ei kannata tarjoutua siivoamaan koska en ajatellut viettää kesää nilkka siteessä/kipsissä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...