maanantai 5. helmikuuta 2018

Villahousurock



Enpä olisi tosiaan uskonut kaipaavani villahousuja täällä, mutta tänään kyllä olisi tarvinut pyöräillessä..

9 astetta ulkona ja hyytävä pohjoistuuli, sisällä en uskalla edes arvata..vain 3n peiton alla (ohut toppapeitto, villashaali ja fleecepeitto) päällä kotona tarkenee, t.ulkovaatteet päällä.

Kävin paikallisessa tavaratalossa ostamassa lisää kenkiin sopivia villasukkia, koska oli vain yhdet mukana Suomesta. Ostin myös lämpimämmät käsineet, lämmittävän mikrokuitualuspaidan ja parit paksummat sukkahousut.

Paikalliset luottaa kerrospukeutumisen voimaan; koska suurin osa ajelee skoottereilla, naiset pukee päälleen vielä sellaisen ns. mopoessun, joka on nilkkoihin asti pitkä ja niitä voi ostaa erilaisia tavarataloista. En kutsuisi niitä suoranaisiksi muodikkuuden huipuiksi kylläkään..;)

Nyt vaan tajuaa mikä etu on se että meillä on lämmin metro, ratikat, bussit ja lähijunat Suomessa, siis Helsingissä, kun ihmisparat jäätyy täällä mopojensa selässä..


Keskiviikkona pitäisi alkaa lämmetä. Kaikenlaiset kukat ovat ottaneet varaslähdön ja melkein joka päivä täällä tulee vastaan joku minulle uusi kasvi tai hedelmä, jollaista en ole nähnyt aiemmin.

Sain juuri kyläkutsun Hualienin alueelle, jossa eilen oli sen verran iso maanjäristys, 5.8 richteriä, että UM laittoi meilitse viestin. No, jos olisin ollut raunioiden alla, tuskin olisin päässyt sitä lukemaan..joten hyvä etten ollut..;)

Suomessa koko asiaa ei näköjään edes uutisoitu, koska onneksi vahinkoja ei tapahtunut. Järistys ei edes tuntunut täällä länsipuolella saarta.

Haluaisin yhdistää Hualienin matkaan myös Taiwanin eteläkärjen eli Kendingin alueen, joten nyt sitten vaan matkaa suunnittelemaan!

Seuraavassa postauksessani aion jättää nämä kylmänhyytävät aiheet ja kertoa naapurikaupunki Kaohsiungiin aiemmin tekemästäni visiitistä..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...