torstai 15. maaliskuuta 2018

Cijin Island Kaohsiungissa


Cijin Island Kaohsiungin kaupungin edustalla on rauhallinen, joskin ajoittain turistien täyttämä pitkä ja kapea saari vanhoine rakennuksineen.


Sinne pääsee ensin menemällä metrolla Sizihwanin metroasemalle ja kävelemällä vajaa 10 min.laiturille. Jos metroasemalta on vaikea löytää, seuraa vaan muita turisteja...;)


Lyhyt 5min. lauttamatka maksaa aikuiselta 40NT$ per suunta ja tasaraha pudotetaan maksulaatikkoon ennen lauttaan siirtymistä. Jos sinulla ei ole tasarahaa/ kolikoita, niitä vaihdetaan sataman tiskillä ennen lauttaan menoa.


Itse lauttamatka kestää reilut 5min.ja jos et halua kävellä saarella, sataman läheisiltä kaduilta löytyy pyöränvuokraamoita. Jos teitä on enemmän kuin yksi henki, löytyy esim. sähkö- tai tavallisia pyöriä kaksin, kolmin tai nelisin ajettaviksi!


Saari on pitkä ja kapea, joten jos haluat koluta sen päästä päähän, suosittelen pyörän vuokraamista. Itse en vuokrannut, joten tutustuin vain n.puoleen saaresta, koska minua kiinnosti enemmän päästä rantaveteen kahlaamaan..

Saarella on nimittäin pitkän pitkä tummasta hiekasta koostuva hiekkaranta, josta paikalliset ovat erittäin ylpeitä, niitä mitä ilmeisimmin ei ole niin montaa Taiwanilla.


Paitsi että nyt kun on talvi (marraskuu kun kävin) rannalla ja sen välittömässä läheisyydessä ei ole mitään palveluja, ei vessoja, ei auringonvarjojen vuokrausta, pukukoppeja (niitä ei taida olla muutenkaan). Lämpötila vaan melkein 30 astetta plussalla, joten mitäpä tuolla auringonvarjolla...


Valokuvailen rannalla muutaman muun turistin tapaan ja sitten alan kävellä rantaa pitkin vedessä, ah, ainakin 26-asteista, voisi uida jos olisi uimatarvikkeet mukana---eikä olisi niin pelottavan kova aallokko; tuuli on navakka, mutta lämmin. Palmut reunustavat rantaa, muuten kasvillisuus on kuivahtanutta.


Kävelin saaren toiseen päähän rantaa pitkin majakan tapaisen näköiselle, siellä on paljon turisteja kuvailemassa ja pyörimässä katoksellisella sähköpyörällä, joihin mahtuu neljä.


Harvat turistit viitsivät ajaa tavallisella pyörällä ja paikalliset ei sitäkään vähää; jos ei käytetä mopoa kun siirrytään 200m, sitten on jo hätä kädessä..Joskus vitsailinkin paikallisille, että kohta ette osaa enää ollenkaan kävellä, kun kaikki pikku matkatkin mennään mopolla..;)

Kävellä töpsyttelen uuvuttavassa helteessä rotuaaria pitkin hitaasti takaisin kohti satamaa ja eksyn matkallani paikalliseen kauppahalliin nimeltä Qihou Market.

Kaikki mitä siellä myydään koostuu
kaikenlaisista mahdollisista ja mahdottomista merenelävistä kaikissa mahdollisissa olomuodoissa eli tuoreena, keitettynä, kuivattuna, kokonaisena, paloina, jauhettuna...ja ilmassa leijuvasta hajusta päätellen erittäinkin aasialaiseen, ei länsimaiseen makuun..


Satamaan johtavien pikkukatujen varsilla on muutenkin myynnissä mereneläviä ja pikku ruokapaikkoja, jossa menu koostui niistä.

Myynnissä kaduilla oli myös paljon turistirihkamaa, mutta myös ihan paikallisia kädentuotteita, kuten puulusikoita jne, mutta huomattavasti edullisempaan hintaan kuin Helsingin kauppatorilla. Johtuiskohan siitä että täällä veroprossa on jtkn 5%, samoin ALV..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...