tiistai 30. tammikuuta 2018

Junailua ja vähän muutakin



Ensiksi pahoittelut lukijoilleni että olen viime kuukauden aikana päivittänyt huonosti blogiani.

Se johtui kahdesta eri syystä.

Ensinnäkin Suomen kansalainen voi olla Taiwanilla ilman viisumia yhtäjaksoisesti vain 3kk. Sen jälkeen täytyy poistua ulos maasta ja kun tulet takaisin, uusi 3kk t.90 pvän jakso alkaa alusta.

Joten minunkin oli täytynyt jo ennen tänne tuloani ostaa liput valmiiksi jonnekin muualle; se tarkistetaan Helsinki- Vantaalla, joten liput pitää olla näyttää lähtöselvityksessä.

Itse olin päätynyt valinnassani Thaimaahan, koska sinne löytyi suht edullisesti lentolippuja, siellä olisi lämmin tammikuussa (Taiwanilla ei..) ja voisin samalla tavata Suomesta tulevat ystäväni.

Koska Thaimaa oli minulle uusi tuttavuus ja joutuisin olemaan eka vkon yksin ja reissaamaan maan toiseen laitaan Bangkokista, suunnitteluun ym.kului aikaa.

Olin Thaimaassa reilun 2 vkoa ja samalla jo siellä piti alkaa työnhaku Suomesta. Hiekkarannalla helteessä väänsin tabletilla työhakemusta ruotsiksi ja CVtä englanniksi---ja poltin vahingossa selkäni..

Joten tässä syy miksi blogille ei jäänyt hirveästi aikaa..edellisen jutun tosin sain tehtyä sieltä.

Thaimaasta voisin tehdä ihan oman Taiwaniin vertailevan postauksen, mutta en ihan vielä..

Matkani Tainanista alkoi Speed Rail- junalla (HSR) Taoyuanin kv- lentokentälle; juna kulkee pääkaupungin Taipein ja eteläisen Kaohsiungin kaupungin välillä. Tavallisiin paikallisiin ja pikajuniin verrattuna se taittaa matka-ajan puolessa tavallisesta, mutta lippujen hinnat ovat kalliimmat.

Lisäksi sen asemat ovat pääsääntöisesti Huitsin Nevadassa eivätkä kaupungin keskustassa, joten niihin pitää ottaa taksi tai mennä ilmaisella shuttlella---körökörö tunnin verran melkein, ainakin Tainanissa, sen jälkeen kun olit kävellut 20 min kylmässä 13 asteen tihkusateessa pysäkille. Ja pysäkki oli pitänyt etsimällä etsiä etukäteen, täällä kun nuo ohjeet netissä ovat aika käsittämättömät, vaikka olisivat englanniksi..

Jos osaat päättää matkasi hyvissä ajoin, voit saada Early Bird ennakkolipun -35 t.-20% halvemmalla, jolloin matkan hinnaksi tulee melkein sama kuin hitaammalla junalla.

Tämä juna siis palvelee vain saaren länsipuolta; jos haluat ajaa Taiwanin ympäri, pitää käyttää perinteistä junaa tai vaihtaa länsipuolella junaa ja usein myös asemaa..

Liput voi tilata ja/tai maksaa netistä etukäteen ja ne voi lunastaa joko asemalta t.ns.Convenience Storesta, joita täällä ovat 711, HiLife ja Family Mart. Muutaman dollarin joutuu maksamaan palvelusta, jos ei lunasta lippua asemalta.

Matka Tainanista kestää n.1,5 tuntia HSR- junalla Taoyuanin lentokentälle/ Taipeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...