tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kaohsiung--oikea metropoli


Taiwanin toiseksi suurin kaupunki Kaohsiung (n.2,8 milj.asukasta) sijaitsee n.tunnin junamatkan päässä Tainanista.

Ero Tainanin ja Kaohsiungin välillä on kuin yöllä ja päivällä.

Tainanin yleisilme (ja myös vaatevalikoima kaupoissa) on enemmänkin patavanhoillinen verrattuna ultramoderniin Kaohsiungiin.

Tosin kyllä Kaohsiungistakin löytyy ne rähjäisistä taloista koostuvat kaupunginosat, mutta varsinainen keskusta koostuu jo pilvenpiirtäjistä ja hulppeista tavarataloista.


Kaohsiungissa ei mielestäni ole hirveästi mitään eksoottista näkemistä, etenkin jos on jo tutustunut kiinalaisiin temppeleihin ja ruokamarkkinoihin jo aiemmin.

Mutta jos niitä haluaa käydä katsomassa, tai jos eksyy Kaohsiungiin muuten vaan, netistä löytyy tietoa paitsi ruokamarkkinoista, myös Lotus Pondista, jossa on perinteiseen kiinalaiseen tyyliin sijoitettuja buddhalais/taolaisia rakennuksia ja niihin kuuluvia elementtejä tiikereistä lohikäärmeisiin, tietysti veden eli lampien kera. Se tosin sijaitsee kaupungin ulkopuolella.

IKEAlla on Taiwanilla 5 myymälää ja yksi niistä sijaitsee Kaohsiungissa. Tosin valikoima ei ole alkuunkaan niin laaja kuin Suomessa ja IKEAn perustajan ideaali ajatus siitä että suurin piirtein kaikilla olisi mahdollisuus kivannäköisiin, mutta edullisiin huonekaluihin, ei oikein toteudu täällä, koska mielestäni hinnat ovat kalliita tavalliselle taiwanilaiselle tallaajalle.


Kaohsiungin IKEA on lyhyen kävelymatkan eli n.5min päässä Shihjian metroasemalta. Sen vieressä sijaitsee ranskalaisen tavarataloketjun Carrefourin iso tavaratalo

Mutta olihan siellä pakko käydä syömässä ne svenska KÖTTBULLAR puolukkahillon kera...hahaha...


Täytyypä muuten lisätä nekin listaan mitä aion syödä Suomessa mitä täältä ei saa. Tuntuu kuin olisin alkanut jo lihoa ajatellessani tattarinäkkileipää vuohenjuustoviipaleiden kera...yhtenä päivänä tuli mieleeni juustoraasteella kuorrutettu jauhelihaperunalaatikko ..En kaivannut näitä koko talvena, mutta nyt kun Suomeen lähtö on lähellä, ovat kummasti alkaneet muistua mieleen.

Mutta itseasiassa Taiwanin ruoka soveltuu suolistolleni pääsääntöisesti paremmin kuin suomalainen, täällä kun ei pahemmin syödä raakana ruokaa, hedelmiä lukuunottamatta..Eikä perunaruokia, paitsi Mäkin ranskalaisia..;)

Kaohsiungin kaupungin edustalla on kiva saari, jossa on pitkä biitsi, sinne suuntaamme seuraavaksi..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...