perjantai 23. helmikuuta 2018

Ruisui--Reshui---kuumavesilähteillä


Ja edelleenkin Kaohsiung jää välistä, nimittäin poukkasin yllättäen ystävien seurassa luonnon kuumavesilähdekylpylään.

Matkustin aamulla junalla Tainanista tänne Taiwanin itärannikolle, Guangfuun, joka on ihan totaalista maaseutua banaani-, riisi- ja taatelipuuviljelmineen. Niiden takana kohoaa ikäänkuin mystisesti usvasta vuoristo, joka jakaa Taiwanin pitkittäis- eli etelä--pohjoissuunnassa kahtia.


Ennen Guangfun asemaa oli vielä pienempi asema, Ruishui. Se ei sanonut siinä mitään kun näin sen länsimaisesti kirjoitettuna, mutta kun talon emäntä tuli kysymään että lähdenkö mukaan hän on menossa "reshui", käsitin heti että paikkakunta on saanut nimensä "kuuma vesi", mineraalipitoisten kuumavesilähteiden mukaan, joita Taiwanissa on useita.

Lähdin tietysti mukaan! Paikka on sellaisessa viidakossa, ettei tänne löydä helposti kuin paikalliset. Ulkoasu ei ole mitään Caribiaa t. Flamingo Spata...eli hyvin vaatimaton paikka ja vaatimaton hintakin.。


200NT$ saat lillua vanhaa suomalaista puusaunaa muistuttavassa huoneessa niin kauan kuumassa vedessä kuin huvittaa. Altaita on kaksi, toiseen voi laskea kuumaa, toiseen kylmää vettä. Suihku on erikseen altaiden ulkopuolella.


Pihassa on suuri puutarha ja tyhjiä altaita ja jossain näkyi kyltti "Spa"..Altaat ovat auki kesäisin. Kylpylän yhteydessä on myös majoitusta---tosin epäilen että varsin vaatimatonta..

On tällä alueella toki muitakin kuumavesilähdekylpylöitä; yhden hulppeamman version näemme kotimatkalla. Hulppean siksi että maaseudun vaatimattomien talojen banaanipuiden keskellä kohoaa keltaiseksi rapattu, linnamainen, suuri rakennus, missä vastaavanlainen kylpy maksaa yli tuplasti enemmän.


Mutta rauhallista täällä on, etenkin Tainanin mopohulinan jälkeen..

Kuuluu vain naapurin koiran haukku..mutta se jaksaakin sitten haukkua koko yön...ja muut vastaavat..joten se sitten siitä maaseudun rauhasta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...