keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Formosan Aboriginal Village


Formosan Aboriginal Village on yhdistelmä 16 alkuperäisväestön kulttuurista ja tavoista kertovaa ulkomuseota tanssi- ja työnäyte- esityksineen ja toinen puoli puistosta on edelleen laajenevaa huvipuistoa.


Tällä hetkellä huvipuiston osuus on melko vaatimaton, mutta laitteet ovat suuria--vähän Disney Worldin tyyliin..;)

Kyseiseen puistoon pääsee joko autolla/järveä kiertävällä shuttle- bussilla t.sitten köysiradalla Ita Thaosta parin vuoren ja viidakon yli päätähuimaavissa järvi- ja vuoristomaisemissa tai voit mennä jommalla kummalla tavalla ja tulla takaisin toisella.


Puiston sisällä on vielä toinen köysirata, joka kulkee rinteeseen viistosti rakennetun puiston päästä päähän. Vinkki laiskoille, jotka ei halua punnertaa helteessä ylämäkeen kuten en minäkään; katso puisto ylhäältä alaspäin ja tule takaisin toiselle köysiradalle käyttämällä puiston sisäistä köysirataa. Siis siinä tapauksessa ettet palaa ala-aseman kautta bussilla/autolla.


Itselleni kävi sellainen ajatuskämmi että ajattelin että puiston sisäinen köysirata jatkuu aseman kautta sinä ratana jolla mennään Ita Thaoon takaisin vuorten ylitse..no tulipa ajettua sitten puiston ylitse 3 kertaa..;)

Olin kuvitellut että puisto kertoo vain tuon alueen alkuperäisasukkaista, koska ympäri Taiwania näitä eri alueiden vähemmistökansoja esitteleviä pienempiä museoita on useita.


Mutta tänne onkin koottu kaikkien Taiwanin 16 vähemmistökansan vaatemalleja, esineistöä ja erilaisia asumuksia ja rakennuksia.


Itseäni harmitti että en ollut ottanut selvää enemmän puiston valtavuudesta ja tarjonnasta etukäteen ja siksi ei ollut aikaa tutustua tarpeeksi hyvin rakennuksiin ja katsoa käsitöitä jne. Tänne pitää varata kokonainen päivä!

Kaiken päätteeksi klassisesti puhelin alkoi herjata että muisti on täynnä..joten kuvia sain vain ensimmäisistä rakennuksista.

Puisto on auki ma-pe 9.30-17 ja viikonloppuisin puoli tuntia pidempään.
HUOM! Köysirata sulkeutuu tuntia ennen puiston sulkemisaikaa. Puistoon tullessa saat esitteen josta näkyy tanssi- ja työesitysten näytösajat ja huvipuistolaitteiden aukioloajat.

Jollei sinulla ole eka Sun and Moon Lake- postauksessani mainittua pakettilippua kyseiseen puistoon, lippu maksaa paikan päällä erikseen ostettuna NT$780 eli n.25€.

Huvipuiston läpi kulkiessani jäin katselemaan UFOksi kutsuttua laitetta, jonka toimintaperiaate on sama kuin Linnanmäellä olevan tornimaisen laitteen; nopeasti ylös ja pudotellen alas.

Laitteeseen nuorison sekaan meni itsekseen jo valmiiksi hekotteleva vanha setä ja hänen vaimonsa tuli seisomaan viereeni valokuvaamaan ja kertoi miehen olevan 78- vuotias, mutta rohkea. :) Minä pelkäsin saako pappa sydärin ja mietin jo elvytysotteita, mutta pappa vaan nauroi täyttä kurkkua laskeutuessaan alas muiden kanssa. Kävelin pappaa vastaan, nostin peukun pystyyn ja sanoin hänelle "Hen lihai!" eli mahtavaa!

Täällä muuten tuota "lihai"- sanaa viljellään joka paikassa, kaikki tuntuu olevan mahtavaa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ba bai Taiwan, ba bai.

Niin se vaan on; reilu 5kk meni kuin siiwillä ja paluu Suomeen odottaa tai ei edes odota, vaan olen jo lentokentällä.. On vielä paljon ai...